zondag 30 oktober 2016

Littekens

Vries, A. de. (2016). Littekens. Rotterdam: Lemniscaat

Formidable, formidable
Tu étais formidable, j'étais fort minable,
Nous étions formidables,
Formidable,
Tu étais formidable,
J'étais fort minable,
Nous étions formidables.
(Stromae – Formidable)

Geweldig, geweldig
Jij was geweldig, ik was rampzalig
Wij waren geweldig
Geweldig
Jij was geweldig
Ik was rampzalig
Wij waren geweldig
Ben je wel eens in Frankrijk geweest? Heb je wel eens op kleine kinderen gepast? Ken je iemand die kanker heeft gehad? Ben je wel eens verdrietig geweest? Of ben een keer heel erg verliefd geweest? En ben je goed in het oplossen van raadsels?

Dan is dit boek echt iets voor jou!
Anke de Vries heeft een super mooi boek geschreven over verliefd worden, bang zijn en jezelf schuldig voelen. Allemaal dingen die we zelf wel eens hebben meegemaakt en dan vindt dit verhaal ook nog eens plaats tijdens een prachtige zomer in het warme Frankrijk.

Echt een boek dus om te lezen met een lekker dekentje op de bank op een koude herfstdag!
Paul heeft een zwaar jaar achter de rug, hij heeft moeten stoppen met tennissen na een zware beenoperatie. Deze vakantie heeft Paul besloten op zijn racefiets naar zijn oom en tante te gaan in Frankijk. Onderweg logeert hij op verschillende campings. Op de avond van zijn laatste stop stormt het enorm en kan Paul niet overnachten op een camping, gelukkig kan hij bij een oude heer overnachten.

De daarna fietst Paul naar zijn oom en tante om te genieten van een welverdiende vakantie in de zon.Na een aantal dagen staat de politie echter voor de deur, de oude heer waar Paul zijn laatste stop heeft gemaakt is overleden. En Paul is de laatste die hem heeft gezien….
Clara heeft veel meegemaakt het afgelopen jaar en is in de zomervakantie bij haar oma om even tot rust te komen en haar problemen te vergeten.
Clara kan haar schuldgevoel over de dood van haar oppaskindje maar niet kwijtraken. Het jongetje is kwijtgeraakt en overleden op de dag dat Clara aan het oppassen was.

Hoe en waarom het jongetje overleden is, is nooit duidelijk geworden…

Clara en Paul leren elkaar kennen terwijl ze allebei proberen hun problemen te vergeten. Samen passen ze op de neefjes van Paul terwijl zijn tante in het ziekenhuis ligt met een blindedarm ontsteking.

In dit spannende boek kom je erachter wat de twee sterfgevallen met elkaar te maken hebben en je zal steeds meer willen lezen om erachter te komen waaraan de kleine jongen en de oude man zijn overleden.

Ook wil je natuurlijk weten of Paul en Clara uiteindelijk echt verliefd op elkaar worden.
Zowel Paul als Clara luistert tijdens het verhaal regelmatig naar Stromae op hun Ipad. Het zijn, zijn liedjes die hen door moeilijke tijden heen slepen.

Dit boek leest erg makkelijk, het is spannend en blijft je boeien tot de laatste bladzijde.

Dit boek is gelezen door: mevrouw Feenstra

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten