zondag 16 oktober 2016

Iedereen is gek!


Schutte, P. (2010). Iedereen is gek! Leuven: uitgeverij De Fontein




Inhoud:


Het boek is geen roman, maar een informatieboek over de hersenen. In vijf hoofdstukken van totaal 72 bladzijden wordt de werking van je hersenen uitgelegd. Het hele boek staat vol met testjes en aardigheidjes om de lezer warm te maken om verder te lezen. Deze testjes zijn gewoon te doen tijdens het lezen. Je hoeft dus geen hele proefopstellingen te maken.

 
Er wordt uitgebreid verteld over de bouw en de werking van je hersenen. Duidelijk wordt uitgelegd waarvoor die verschillende delen dienen, wat er gebeurt in je hoofd als je ruikt, proeft of iets ziet. Ook wordt
beschreven hoe de hersenen zich ontwikkelen vanaf de geboorte tot de volwassen leeftijd.
Het is een boek waar heel veel in verteld wordt, dat tips geeft hoe je het beste kunt studeren, dat uitlegt hoe het komt dat men in de reclamebranche zoveel geld blijft uitgeven, terwijl wij denken dat we helemaal niet naar reclame kijken.
En: schelden doet wél pijn! Hoe dat komt staat ook in dit boek. Maar ook hoe je gelukkig wordt.
Steeds komen er foto’s met twee jongens voorbij en staan er testjes.
Het is een erg leuk informatief boek, dat zich meer richt op de werking van je hersenen, de psychologie, en niet zozeer op de biologische kant. Dit is een welkome benadering voor kinderen (en volwassenen) die geïnteresseerd zijn.


 Het boek is geschreven voor kinderen vanaf 11 jaar. Ik vind vooral de beschrijvingen van de bouw en de werking nogal pittig, zoals je reptielenhersenen en je zoogdierenhersenen. In dit deel komen vrij veel moeilijke woorden voor.

Als je je hier eenmaal doorheen hebt geworsteld (óf je slaat het over), dan wordt het boek steeds leuker én interessanter!
Kortom... zoek je nog een onderwerp voor het maken van je werkstuk en heb je nog niets gevonden? Hier vind je er één!


Gelezen door: mevrouw Ummels

Geen opmerkingen:

Een reactie posten